Skip Sidebar

Over ons

Pro Persona Connect afdeling Preventie organiseert diverse preventie activiteiten op het gebied van GGZ problematiek zoals: cursus Vrijwilligers en Dementie, cursus Mental Health First Aid etc.

Welzijn
Deel
Cursus 'Vrijwilligers en Dementie'

Cursus 'Vrijwilligers en Dementie'

Workshop · 8 nov, 10:00 - 13:00
Nijmegen, Gelderland, Nederland
Welzijn
Aanmeldingen sluiten in a month.15 plaatsen over.
Deel workshop
Pro Persona Connect afdeling Preventie
#64937
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Pro-Persona-Connect-afdeling-Preventie1/activiteiten/Cursus-Vrijwilligers-en-Dementie/64937 om je aan te melden

Contactpersoon

Pro Persona Connect afdeling PreventieStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Een cursus voor vrijwilligers die werken met mensen ment dementie. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten op 8 en 22 november 2023.

Uitgebreide omschrijving

Voor vrijwilligers die werken met mensen met dementie organiseert Pro Persona Connect vanaf woensdagochtend 8 november de cursus ‘Vrijwilligers en dementie’. In de cursus leren vrijwilligers meer over de ziekte en achtergronden van dementie en krijgen zehandvatten om hier beter mee om te gaan.

 

Veel vrijwilligers werken met mensen met dementie. Zij bezoeken deze mensen bijvoorbeeld thuis, waardoor de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft en de zorg beter aankan. Of zij werken met mensen met dementie in bijvoorbeeld verzorgingshuizen en dagopvangcentra. Het omgaan met mensen met dementie is niet altijd makkelijk en stelt vrijwilligers soms voor uitdagingen. Leren hoe beter om te kunnen gaan met de eigen specifieke contacten is helpend voor het werk.

 

In de cursus ‘Vrijwilligers en dementie’ krijgen deelnemers naast informatie over de kenmerkende symptomen en het verloop van de ziekte ook handvatten hoe beter met mensen emt dementie om te gaan. Ook is er gelegenheid om persoonlijke of werkervaringen met dementie uit te wisselen.

 

De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Enkele reacties van deelnemers: ‘Ik heb veel meer inzicht gekregen in de problematiek van dementie. Hoe is het leven van de persoon met dementie’ en ‘De cursus was heel leerzaam. Duidelijke uitleg gekregen over wat dementie is. Ervaringen uitwisselen met medecursisten was ook erg helpend’.

 

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 3 uur in Nijmegen op woensdag 8 + 22 november 2023 van 10.00-13.00 uur. Geïnteresseerde vrijwilligers uit de gemeente Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar of Wijchen kunnen zich aanmelden via tel. 026-3124483 of [email protected].

Let op! Aanmelden via deze website is voor deze cursus niet mogelijk!!!

Deelname is gratis.

Hoe kom ik er?

Aanmeldingen sluiten in a month.15 plaatsen over.
Deel workshop
workshops > Pro Persona Connect afdeling Preventie > Cursus 'Vrijwilligers en Dementie'

Over Pro Persona Connect afdeling Preventie

Pro Persona Connect afdeling Preventie organiseert diverse preventie activiteiten op het gebied van GGZ problematiek zoals: cursus Vrijwilligers en Dementie, cursus Mental Health First Aid etc.