Skip Sidebar

Over ons

STEP staat voor Steunpunt Taal Educatie Participatie.
Bij STEP geven wij laagdrempelige taal-, computer- en fietslessen voor migranten en vluchtelingen op meerdere locaties in Nijmegen. Ook verzorgen ...

Vluchtelingen & MinderhedenOnderwijsSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Vrouwelijke taalcoach voor migranten, vluchtelingen en inburgeraars

Structureel werk · 2–4 uur/week
Derde Van Hezewijkstraat 6, 6542 JP Nijmegen, Netherlands
BegeleidingOnderwijsNederlandsAdvies & MentoringSociaal contactTrainingMaatje & buddy
OnderwijsVluchtelingen & MinderhedenBuurt & omgeving
Activiteit Delen
STEP Steunpunt Taal Educatie Participatie
#53020
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/STEP-Steunpunt-Taal-Educatie-Participatie/activiteiten/Vrouwelijke-taalcoach-voor-migranten-vluchtelingen-en-inburgeraars/53020 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De taalcoach helpt een (asiel)migrant of inburgeraar bij het leren van onze taal en laat hem of haar kennis maken met onze samenleving, gewoonten en cultuur.

Uitgebreide omschrijving

Taakomschrijving

De meeste deelnemers van STEP zijn vrouw. Omdat taalcoaching een 1-op-1-activiteit is, hebben verreweg de meeste deelneemsters de voorkeur voor een vrouwelijke taalcoach.

Als taalcoach word je individueel gekoppeld aan een (asiel)migrant. In een taalcoachingstraject staan het oefenen met spreken en het kennis maken met de Nederlandse en Nijmeegse samenleving centraal.

De deelnemers zijn van alle leeftijden en afkomstig uit een groot aantal verschillende landen. Wat de deelnemers met elkaar gemeen hebben is dat zij zich op eigen initiatief hebben aangemeld en intrinsiek gemotiveerd zijn om Nederlands te leren en actiever te worden in de samenleving.

Een taalcoachingstraject bestaat uit circa 20 bijeenkomsten van 2 uur. Je bepaalt samen met de deelnemer waar en wanneer je wekelijks afspreekt.

Veel deelnemers van STEP doen mee aan een activeringstraject. Zij worden begeleid naar vrijwilligerswerk of (laagdrempelige) activiteiten buiten STEP. Deze deelnemers krijgen vaak extra begeleiding en ondersteuning door een taalcoach.

Na een taalcoachingsbijeenkomst schrijft de taalcoach een kort verslagje over de voortgang aan de begeleidende beroepskracht.

Uiteraard word je begeleid door ervaren krachten en kun je altijd met jouw vragen bij hen terecht. Zo kun jij goed voorbereid aan de slag!

 

Functieprofiel

- Je hebt minimaal een MBO-achtergrond.

- Je vindt het leuk om kennis over te dragen en mensen individueel te begeleiden.

- Je bent geduldig en bereid om jouw communicatie af te stemmen op de doelgroep.

- Je vindt het leuk om met de deelnemer mee te denken over manieren om meer te participeren in de maatschappij.


Wat bieden wij jou?

Uiteraard kun je op deskundige begeleiding en ondersteuning rekenen van het STEP. Je krijgt interne scholing en intervisie. Zo heb jij alles in huis om goed les te kunnen geven. Daarnaast organiseren we leuke ontmoetingsbijeenkomsten en -activiteiten voor alle medewerkers en vrijwilligers: gezellig! Tot slot is dit een mooie mogelijkheid om relevante ervaring op te doen in het perspectief van betaald werk.

 

Wat maakt het werk de moeite waard?

- Je draagt bij aan de kennis van de Nederlandse taal van middelbaar opgeleide (asiel)migranten.

- Je komt in contact met veel verschillende culturen.

- Je maakt deel uit van een informeel en enthousiast team.

- Je verricht dankbaar werk en ontvangt veel waardering voor je inzet.

 

Werktijd

In overleg

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Nijmegen Activiteiten > STEP Steunpunt Taal Educatie Participatie > Vrouwelijke taalcoach voor migranten, vluchtelingen en inburgeraars

Over STEP Steunpunt Taal Educatie Participatie

STEP staat voor Steunpunt Taal Educatie Participatie.
Bij STEP geven wij laagdrempelige taal-, computer- en fietslessen voor migranten en vluchtelingen op meerdere locaties in Nijmegen. Ook verzorgen wij individuele taalcoachings- en activeringstrajecten en organiseren wij ontmoetingsactiviteiten.