Skip Sidebar

Over ons

Jij&Ik is een maatjesproject voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 5- 16 jaar, die sociaal kwetsbaar zijn. Denk hierbij aan de kinderen die in een lastige thuissituatie zitten, die een ...

Kinderen & Jongeren
Deel

Maatjes gezocht per direct!

Structureel werk · 3–4 uur/week
Nijmegen, Gelderland, Nederland
Sociaal contactMaatje & buddy
Kinderen & Jongeren
Activiteit Delen
Sterker sociaal werk - Jij en ik
#38880
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Sterker-sociaal-werk---Jij-en-ik/activiteiten/Maatjes-gezocht-per-direct/38880 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij enthousiast, betrokken en vind je het leuk om activiteiten te ondernemen als maatje met een kind? Neem dan contact op!

Uitgebreide omschrijving

Wij zijn doorlopend op zoek naar maatjes.

Jij &ik is een maatjesproject voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 tot 16 jaar. Voldoe je aan onderstaande punten?


• Je hebt voldoende tijd, een (school)jaar lang, om wekelijks (in overleg kan dit minder maar dit heeft niet de voorkeur) met een kind/ jongere af te spreken

• Je bent flexibel, betrokken en enthousiast

• Je vindt het leuk om met een kind/ jongere activiteiten te ondernemen

• Je komt afspraken na

• Je kunt eigen verantwoordelijkheid nemen en zelfstandig te werk gaan

• Je toont lef en doorzettingsvermogen

• Je beschikt over voldoende communicatieve en sociale vaardigheden

• Je kunt reflecteren op eigen handelen en je staat open voor feedback

• Je kunt tijdig knelpunten signaleren en benoemen

• Je bent woonachtig in de regio Nijmegen en kunt het kind mee naar je huis nemen (de bedoeling is namelijk om het kind uit zijn/haar thuissituatie te halen)

• Je kunt een ‘verklaring van goed gedrag’ (VOG) overleggen


Voordat je start volg je een (verplichte) training van een dag.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Sterker sociaal werk - Jij en ik

Jij&Ik is een maatjesproject voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 5- 16 jaar, die sociaal kwetsbaar zijn. Denk hierbij aan de kinderen die in een lastige thuissituatie zitten, die een voorbeeldfiguur missen, gepest worden of onzeker zijn over zichzelf. Bij JIJ&IK leer je complimenten te geven, grenzen te stellen en hoe je kunt omgaan met een probleem.

De kinderen en jongeren die worden begeleid door JIJ&IK krijgen een jaar lang een maatje. Dit maatje is geen hulpverlener, maar een vrijwilliger of een Social Work/Pedagogiek-stagiair van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Het maatje haalt je 1x per week op, tijdens een onderling afgesproken dagdeel. Samen onderneem je leuke activiteiten, op een externe locatie of bij het maatje thuis. Je bouwt met je maatje een vriendschappelijke band op. De verwijzer van het kind, blijft als hulpverlener contactpersoon van het gezin.

Ouders kunnen kinderen niet zelf aanmelden. Dat gaat via een verwijzer van Sterker sociaal werk, het buurtteam, huisarts, schoolmaatschappelijk werker, een hulpverleningsinstantie of via de interne begeleider van school.