Skip Sidebar

Over ons

De Lindenberg is het cultuurhuis van Nijmegen, een professioneel en sprankelend cultureel bedrijf met de focus op cultuureducatie. Lindenberg Cultuurhuis heeft haar thuisbasis in het centrum van ...

Deel

Medewerker Kostuums Pepernotencircus

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren
6511 TM, Nijmegen, Gelderland, Nederland
HandwerkenCreatiefOntwerpJeugdwerk
Kunst & cultuurKinderen & Jongeren
1 plaats over.
Activiteit Delen
Stichting Lindenberg Cultuurhuis
#57297
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Stichting-Lindenberg-Cultuurhuis/activiteiten/Medewerker-Kostuums-Pepernotencircus/57297 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gezocht! Een kostuumlover die dol is op naaien en vermaken. Dan hebben wij misschien een leuke uitlaatklep voor jou.

Uitgebreide omschrijving

Voor de afdeling Cursussen & Amateurkunst zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

 

Medewerker Kostuums (vrijwilliger)

Pepernotencircus

 

Gezocht! Een kostuumlover die dol is op naaien en vermaken. Iemand die even warm wordt van schoenen, pruiken, jurken of petten als van regisseurs en acteurs. Iets voor jou? Dan hebben wij misschien een leuke uitlaatklep voor jou.

 

Ieder jaar staan tientallen kinderen en jongeren op het podium van het Lindenberg Theater tijdens ons Pepernotencircus. Kinderen uit verschillende cursusgroepen bereiden ieder een scene uit de voorstelling voor, de regisseur en een aantal (professionele) acteurs zorgen dat alles bij elkaar komt in een mooie familievoorstelling voor alle leeftijden. Een voorstelling door kinderen, voor kinderen.

 

Als medewerker kostuums denk jij samen met de regisseur en productieleider na over de bijbehorende kostuums en zorg je dat alle kinderen er fantastisch uitzien op het podium. Soms speur je daarvoor door ons kostuumdepot naar bestaande kostuums, andere keren zit je zelf achter de naaimachine om een kostuum te maken. Voorafgaand aan de voorstelling bezoek je alle kinderen tijdens hun les voor een pasronde. Daar waar nodig kort je nog wat in of vermaak je een kostuum om het passend te krijgen

 

Taken:

·        In overleg met de regisseur en productie welke kostuums gedragen gaan worden

·        Het verzamelen/(ver)maken van de kostuums

·        Het doen van pasrondes tijdens de lessen van de kinderen

·        kleden van podiumkunstenaars tijdens voorstellingen (1 t/m 4 december) en onderhouden van de kostuums/kleding

·        Na afloop het onderhouden kleding - wassen, strijken en dergelijke en opbergen

 

Functie-eisen:

·        Goed om kunnen gaan met een naaimachine en naald en draad

·        Affiniteit met kinderen en theater

·        flexibele instelling als het gaat om werken in het weekend of ’s avonds

·        beschikbaarheid in het voorstellingsweekend van 1 t/m 4 december

 

Wij bieden:

·        een enthousiast team

·        een vrijwilligersvergoeding

 

Wij willen graag dat we in onze zalen en in onze organisatie een afspiegeling van de samenleving van nu zijn. Daarom zoeken wij actief naar verscheidenheid in afkomst en achtergrond, en de verscheidenheid aan talenten die dat met zich meebrengt. Wij roepen nieuwe collega’s die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op te reageren.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Stichting Lindenberg Cultuurhuis

De Lindenberg is het cultuurhuis van Nijmegen, een professioneel en sprankelend cultureel bedrijf met de focus op cultuureducatie. Lindenberg Cultuurhuis heeft haar thuisbasis in het centrum van Nijmegen maar is in én voor de hele stad actief.
Wij geloven dat kunst en cultuur een onlosmakelijk onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling van mensen is. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om daarmee in aanraking te komen.
Om dat te bereiken zijn wij actief in het onderwijs en bieden we cursussen aan voor in de vrije tijd. Ongeveer 3.500 kinderen, jongeren en volwassenen nemen jaarlijks deel aan onze cursussen en workshops in muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven. De culturele activiteiten en wijkprojecten bieden we aan voor 12.000 leerlingen in het onderwijs en uiteenlopende doelgroepen in de stad. In onze (theater)zalen programmeren we professionele en amateurvoorstellingen en er zijn regelmatig partijen te gast die een evenement, partij of congres organiseren. Het Lindenberg Café omlijst onze activiteiten als culturele borrel- en eetgelegenheid. We richten ons met nadruk op de ‘regionale’ Nijmegenaar in de meest diverse zin van het woord: de Lindenberg is er voor iedereen.