Skip Sidebar

Over ons

De Lindenberg is het cultuurhuis van Nijmegen, een professioneel en sprankelend cultureel bedrijf met de focus op cultuureducatie. Lindenberg Cultuurhuis heeft haar thuisbasis in het centrum van ...

Deel
medewerker Kostuums Pepernotencircus

medewerker Kostuums Pepernotencircus

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren
6511 TM, Nijmegen, Gelderland, Nederland
HandwerkenCreatiefOntwerpJeugdwerk
Kunst & cultuurKinderen & Jongeren
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Stichting Lindenberg Cultuurhuis
#57297
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Stichting-Lindenberg-Cultuurhuis/activiteiten/medewerker-Kostuums-Pepernotencircus/57297 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

medewerker kostuums (vrijwilliger) pepernotencircus

Uitgebreide omschrijving

De Lindenberg is het cultuurhuis van Nijmegen, een professioneel en sprankelend cultureel bedrijf met de focus op cultuureducatie. Lindenberg Cultuurhuis heeft haar thuisbasis in het centrum van Nijmegen maar is in én voor de hele stad actief. 

Wij geloven dat kunst en cultuur een onlosmakelijk onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling van mensen is. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om daarmee in aanraking te komen. 

Om dat te bereiken zijn wij actief in het onderwijs en bieden we cursussen aan voor in de vrije tijd. Ongeveer 3.500 kinderen, jongeren en volwassenen nemen jaarlijks deel aan onze cursussen en workshops in muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven. De culturele activiteiten en wijkprojecten bieden we aan voor 12.000 leerlingen in het onderwijs en uiteenlopende doelgroepen in de stad. In onze (theater)zalen programmeren we professionele en amateurvoorstellingen en er zijn regelmatig partijen te gast die een evenement, partij of congres organiseren. Het Lindenberg Café omlijst onze activiteiten als culturele borrel- en eetgelegenheid. We richten ons met nadruk op de ‘regionale’ Nijmegenaar in de meest diverse zin van het woord: de Lindenberg is er voor iedereen.

 

Medewerker Kostuums (vrijwilliger)

Pepernotencircus

 

Gezocht! Een medewerker kostuums die overweg kan met de naaimachine. Als medewerker kostuums bedenk of stel je de kostuums samen voor alle acteurs van een grote sinterklaasvoorstelling bij de Lindenberg. Er is een kostuumdepot aanwezig en er zullen ook wat kostuums gekocht of gemaakt moeten worden. Ga je graag naar het theater en heb je gevoel voor kostuums dan is deze functie misschien wel iets voor jou. We zoeken iemand die even warm wordt van schoenen, pruiken, jurken of petten en die goed kan samen werken met de docenten en de regisseur van de voorstelling.

 

Ieder jaar staan tientallen kinderen en jongeren op het podium van het Lindenberg theater tijdens ons Pepernotencircus. Kinderen uit verschillende cursusgroepen bereiden ieder een scène uit de voorstelling voor, de regisseur en een aantal (professionele) acteurs zorgen dat alles bij elkaar komt in een mooie familievoorstelling voor alle leeftijden. Tijdens de voorstellingsdagen krijg je hulp van andere vrijwilligers om alle kinderen in de kostuums te krijgen. De voorstelling wordt 4x gespeeld in de grote zaal van de Lindenberg.

 

Als medewerker kostuums denk jij samen met de regisseur en productieleider na over de bijbehorende kostuums en zorg je dat alle kinderen er fantastisch uitzien op het podium. Jij bent eindverantwoordelijk voor de kostuums van alle spelers. Voorafgaand aan de voorstelling bezoek je alle kinderen tijdens hun les voor een pasronde. Daar waar nodig kort je nog wat in of vermaak je een kostuum om het passend te krijgen.

 

Taken:

·        In overleg met de regisseur en productie welke kostuums gedragen gaan worden

·        Het verzamelen/(ver)maken van de kostuums

·        Het doen van pasrondes tijdens de lessen van de kinderen

·        kleden van podiumkunstenaars voor en tijdens voorstellingen en onderhouden van de kostuums/kleding

·        Na afloop het onderhouden kleding - wassen, strijken en dergelijke en opbergen

 

Functie-eisen:

·        Goed om kunnen gaan met een naaimachine en naald en draad

·        Affiniteit met kinderen en theater

·        flexibele instelling als het gaat om het doorpassen van kostuums in het weekend of ’s avonds

·        beschikbaarheid in het voorstellingsweekend

 

Wij bieden:

·        een enthousiast team

·        ervaring in het werken in een theater

·        een vrijwilligersvergoeding

 

Sollicitatie en inlichtingen:

Zie jij deze uitdaging zitten? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Vragen kun je stellen aan Mariëlle Stolk per e-mail via [email protected]

 


 

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Nijmegen Activiteiten > Stichting Lindenberg Cultuurhuis > medewerker Kostuums Pepernotencircus

Over Stichting Lindenberg Cultuurhuis

De Lindenberg is het cultuurhuis van Nijmegen, een professioneel en sprankelend cultureel bedrijf met de focus op cultuureducatie. Lindenberg Cultuurhuis heeft haar thuisbasis in het centrum van Nijmegen maar is in én voor de hele stad actief.
Wij geloven dat kunst en cultuur een onlosmakelijk onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling van mensen is. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om daarmee in aanraking te komen.
Om dat te bereiken zijn wij actief in het onderwijs en bieden we cursussen aan voor in de vrije tijd. Ongeveer 3.500 kinderen, jongeren en volwassenen nemen jaarlijks deel aan onze cursussen en workshops in muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven. De culturele activiteiten en wijkprojecten bieden we aan voor 12.000 leerlingen in het onderwijs en uiteenlopende doelgroepen in de stad. In onze (theater)zalen programmeren we professionele en amateurvoorstellingen en er zijn regelmatig partijen te gast die een evenement, partij of congres organiseren. Het Lindenberg Café omlijst onze activiteiten als culturele borrel- en eetgelegenheid. We richten ons met nadruk op de ‘regionale’ Nijmegenaar in de meest diverse zin van het woord: de Lindenberg is er voor iedereen.