Skip Sidebar

Over ons

Mendoo biedt praktische hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld en andere kwetsbaren in een hulpverleningstraject en hun huisdier, door de huisdieren van deze mensen tijdelijk op te vangen bij ...

DierenwelzijnWelzijnBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijnGendergelijkheid
Deel

Gastgezinnen en gastouders voor huisdieren gezocht

Structureel werk · 2–40 uur/week
Nijmegen, Gelderland, Nederland
Dieren verzorgenZorgDe hond uitlatenNederlandsEngels
DierenwelzijnWelzijnBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijnGendergelijkheid
Activiteit Delen
Stichting Mendoo
#50487
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Stichting-Mendoo/activiteiten/Gastgezinnen-en-gastouders-voor-huisdieren-gezocht/50487 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gastgezinnen gezocht voor de tijdelijke opvang van huisdieren van slachtoffers van huiselijk geweld.

Uitgebreide omschrijving

Mendoo is per direct op zoek naar gastgezinnen en gastouders die tijdelijk voor een huisdier willen zorgen. De eigenaren van deze dieren kunnen tijdelijk niet voor hun dier zorgen, omdat zij gevlucht zijn voor huiselijk geweld en in een Blijf van mijn Lijf-huis verblijven.


Ben je in de gelegenheid om een hond of kat een veilige en liefdevolle plek te geven voor de periode variërend van een paar maanden tot maximaal een jaar? Wat we van je vragen is de liefdevolle zorg en aandacht voor een dier dat het zo hard nodig heeft.


Dierenartskosten worden vergoed. Wij waarborgen altijd de anonimiteit van onze gastgezinnen en gastouders. Wij zoeken gastgezinnen en gastouders in Nijmegen, maar ook daarbuiten. 


Wij zijn op dit moment op zoek naar onderstaande gastgezinnen/gastouders:

  • Mensen die geen eigen dieren hebben en graag honden en/of katten willen opvangen. 
  • Mensen die grotere honden, zoals staffords en herders, willen opvangen. In dit geval maakt het niet uit of je al een eigen dier/eigen dieren hebt. 


Het is fijn als je ervaring hebt met het verzorgen van honden en/of katten, maar dit is geen vereiste. 


Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact opnemen met ons! 

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Op onze site kan je meer informatie vinden over het gastgezin worden. Als je je aanmeldt als gastgezin, zullen we eerst een telefonische intake hebben waarbij we bespreken of je geschikt bent als gastgezin. Daarna zullen we een huisbezoek plannen.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Nijmegen > Nijmegen Activiteiten > Stichting Mendoo > Gastgezinnen en gastouders voor huisdieren gezocht

Over Stichting Mendoo

Mendoo biedt praktische hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld en andere kwetsbaren in een hulpverleningstraject en hun huisdier, door de huisdieren van deze mensen tijdelijk op te vangen bij (anonieme) gastgezinnen en gastouders. Voor veel slachtoffers van huiselijk geweld vormt het huisdier een reden om niet of veel later te vluchten, omdat zij het huisdier niet willen achterlaten bij de ex-partner. Door het dier tijdelijk bij een gastgezin onder tebrengen, kan de eigenaar in alle rust werken aan herstel, zonder zich zorgen te maken over het huisdier.