Skip Sidebar

Over ons

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug ...

Buurt & omgevingKinderen & Jongeren
Deel
Betrokken vertegenwoordigers (mentoren) voor onze cliënten gezocht

Betrokken vertegenwoordigers (mentoren) voor onze cliënten gezocht

Structureel werk · Flexibele uren
Wijchen, Gelderland, Nederland
HulpverleningBegeleidingCoördinerenBestuurAdvies & MentoringSociaal contactZorg
WelzijnOuderenMensen met een beperking
Activiteit Delen
Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland
#70272
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Stichting-Mentorschap-Overijssel-Gelderland2/activiteiten/Betrokken-vertegenwoordigers-mentoren-voor-onze-clienten-gezocht/70272 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zoeken mensen die iemand willen ondersteunen en vertegenwoordigen die niet in staat is om zelf beslissingen te nemen op gebied van zorg- en welzijn.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor (wettelijk vertegenwoordiger) voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. De kantonrechter stelt dan een mentorschap in, dat wordt uitgevoerd door de vrijwilliger onder verantwoordelijkheid van stichting Mentorschap Overijssel Gelderland. 


We zoeken voor verschillende cliënten mensen die graag iemand, die niet in staat is om zelf beslissingen te nemen en die geen familieleden heeft om daarbij te kunnen helpen, willen ondersteunen en vertegenwoordigen.


Taakomschrijving:

Een mentor is wettelijk vertegenwoordiger bij beslissingen over wonen, welzijn, verzorging en verpleging van kwetsbare cliënten. Dit zijn mensen met bijvoorbeeld dementiële klachten, psychiatrische stoornissen of een verstandelijke beperking. Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij zijn cliënt, hem leert kennen en weet wat hij leuk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welbevinden (behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding, dus niet over geldzaken), die cliënt zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt en de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien. 


Wat vragen wij?

Een mentor is een vrijwilliger die...

-goed kan communiceren

-initiatiefrijk is

-vaardig is in besluiten en handelen

-goed kan samenwerken

-onafhankelijk en integer is

-grenzen kan stellen

-het eigen gedrag kritisch kan bekijken

-bij voorkeur een zorg gerelateerde opleiding heeft (minimaal MBO 4)


Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.Wat bieden wij?

Het is een boeiende vrijwilligersfunctie met een “bite”. Goed mentorschap uit zich in een combinatie van professionele kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Daarnaast bieden we:

- een vrijwilligersvergoeding

- kennisverbreding en -verdieping d.m.v. diverse scholingsmogelijkheden.


Werktijd:

Flexibel, af te spreken met de cliënt. Omvang: 8-10 uur per maand

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Wijchen Activiteiten > Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland > Betrokken vertegenwoordigers (mentoren) voor onze cliënten gezocht

Over Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Mentorschap Overijssel Gelderland werkt met vrijwilligers die mentor willen worden.