Skip Sidebar

Over ons

Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rheden en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, welzijnsorganisatie Incluzio Rheden, de Bibliotheek en vele ...

Zorg & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Deel

Over Taalhuis Veluwezoom (gemeente Rheden)

Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rheden en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, welzijnsorganisatie Incluzio Rheden, de Bibliotheek en vele vrijwillige initiatieven. Het samenwerkingsverband heeft als doel laaggeletterdheid terug te dringen en de taal-, reken- en digitale vaardigheden van inwoners uit onze gemeenten te versterken.

Als vrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. Je kunt als vrijwilliger van het Taalhuis op verschillende manieren mensen helpen vaardiger te worden in communiceren en het begrijpen van informatie. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een, geeft samen met een docent les aan een groepje of ondersteunt de Taalhuiscoördinator bij de inloopspreekuren van het Taalpunt.

Samen bekijken we welke rol als vrijwilliger bij jou past. Voor je aan de slag gaat als taalvrijwilliger volg je eerst een korte, leuke training.

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)