Skip Sidebar

Over ons

Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rheden en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, welzijnsorganisatie Incluzio Rheden, de Bibliotheek en vele ...

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Deel
Taalhuis Veluwezoom (gemeente Rheden)

Over Taalhuis Veluwezoom (gemeente Rheden)

Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rheden en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, welzijnsorganisatie Incluzio Rheden, de Bibliotheek en vele vrijwillige initiatieven. Het samenwerkingsverband heeft als doel laaggeletterdheid terug te dringen en de taal-, reken- en digitale vaardigheden van inwoners uit onze gemeenten te versterken.

Als vrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. Je kunt als vrijwilliger van het Taalhuis op verschillende manieren mensen helpen vaardiger te worden in communiceren en het begrijpen van informatie. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een, geeft samen met een docent les aan een groepje of ondersteunt de Taalhuiscoördinator bij de inloopspreekuren van het Taalpunt.

Samen bekijken we welke rol als vrijwilliger bij jou past. Voor je aan de slag gaat als taalvrijwilliger volg je eerst een korte, leuke training.

Onlangs toegevoegde activiteiten

Docenten voor de cursus “voor t zelfde geld”
Structureel werk · 2–4 uur/week
Dieren
Docenten voor de cursus “voor t zelfde geld”
Als vrijwillige docent van de cursus “voor t zelfde geld” help je inwoners handiger te worden in het op orde brengen en houden van hun administratie.Geplaatst door Taalhuis Veluwezoom (gemeente Rheden)
Taalvrijwilliger worden?
Structureel werk · 1–10 uur/week
Rheden
Taalvrijwilliger worden?
Als vrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Geplaatst door Taalhuis Veluwezoom (gemeente Rheden)
Taalhuis Veluwezoom zoekt vrijwilligers voor Taalcafé Velp
Structureel werk · 2–4 uur/week
Velp
Taalhuis Veluwezoom zoekt vrijwilligers voor Taalcafé Velp
Voor het Taalcafé in Bibliotheek Velp zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Het is een ontmoetingsplek voor mensen die hun taal willen verbeteren.Geplaatst door Taalhuis Veluwezoom (gemeente Rheden)

Foto's