Skip Sidebar

Over ons

Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rheden en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, welzijnsorganisatie Incluzio Rheden, de Bibliotheek en vele ...

Zorg & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Deel

Docenten voor de cursus “voor t zelfde geld”

2–4 uur/week
Rheden, Gelderland, Nederland
TrainingOnderwijsFinanciënOrganiserenAdministratieAdvies & MentoringSociaal contactBestuurLezen & schrijvenNederlands
Zorg & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Deel activiteit
#43888
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Taalhuis---Bibliotheek-Dieren/activiteiten/Docenten-voor-de-cursus-voor-t-zelfde-geld/43888 om je aan te melden

Samenvatting

Als vrijwillige docent van de cursus “voor t zelfde geld” help je inwoners handiger te worden in het op orde brengen en houden van hun administratie.

Uitgebreide omschrijving

Heb je enige affiniteit en/of handigheid met administratie en financiën en vind je het leuk om dit over te dragen aan een kleine groep inwoners, die daar juist meer moeite mee heeft?


Als vrijwillige docent van de cursus “voor t zelfde geld” help je inwoners uit de gemeentes Rheden en Rozendaal handiger te worden in het op orde brengen en houden van hun administratie. Dankzij jou kunnen zij hun financiële situatie zelfstandig verbeteren!


De administratie bijhouden is een hele klus. Dit is nog lastiger als je brieven en rekeningen niet goed begrijpt. Jij helpt inwoners om zelf de administratie beter te begrijpen en te regelen. Zo help je voorkomen dat de cursisten belangrijke berichten missen of misschien uiteindelijk zelfs geldproblemen krijgen.


Vanaf september tot december 2021 gaan we in 3 verschillende dorpen (Velp, Dieren en Rheden) de cursus aanbieden. De cursus bestaat uit ongeveer 10 bijeenkomsten van 2 uur. 


Samen met een collega-docent begeleid je één van deze groepen (van 5 – 7) inwoners. In de groep wordt gewerkt aan het opbouwen en onderhouden van de (financiële) administratie en het inzichtelijk maken van de inkomsten en uitgaven zodat ze dat gedurende en na de cursus beter en zelfstandiger kunnen.


Je staat dus altijd samen met een collega-docent voor de groep. Ervaring met lesgeven of groepen is niet nodig. Voordat je aan de slag gaat krijg je een training (1 dagdeel) van iemand van Stichting Lezen en Schrijven, zodat je goed voorbereid en begeleid aan de slag gaat. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Rheden > Rheden Activiteiten > Taalhuis Veluwezoom (gemeente Rheden) > Docenten voor de cursus “voor t zelfde geld”

Over Taalhuis Veluwezoom (gemeente Rheden)

Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rheden en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, welzijnsorganisatie Incluzio Rheden, de Bibliotheek en vele vrijwillige initiatieven. Het samenwerkingsverband heeft als doel laaggeletterdheid terug te dringen en de taal-, reken- en digitale vaardigheden van inwoners uit onze gemeenten te versterken.

Als vrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. Je kunt als vrijwilliger van het Taalhuis op verschillende manieren mensen helpen vaardiger te worden in communiceren en het begrijpen van informatie. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een, geeft samen met een docent les aan een groepje of ondersteunt de Taalhuiscoördinator bij de inloopspreekuren van het Taalpunt.

Samen bekijken we welke rol als vrijwilliger bij jou past. Voor je aan de slag gaat als taalvrijwilliger volg je eerst een korte, leuke training.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)