Skip Sidebar

Over ons

Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rheden en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, welzijnsorganisatie Incluzio Rheden, de Bibliotheek en vele ...

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Deel

Taalhuis Veluwezoom zoekt vrijwilligers voor Taalcafé Velp

Structureel werk · 2–4 uur/week
Velp, Gelderland, Nederland
Lezen & schrijvenActiviteiten begeleidenNederlands
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Kwaliteitsonderwijs
Activiteit Delen
Taalhuis Veluwezoom (gemeente Rheden)
#61134
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Taalhuis---Bibliotheek-Dieren/activiteiten/Taalhuis-Veluwezoom-zoekt-vrijwilligers-voor-Taalcafe-Velp/61134 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor het Taalcafé in Bibliotheek Velp zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Het is een ontmoetingsplek voor mensen die hun taal willen verbeteren.

Uitgebreide omschrijving

Vind je het leuk om in contact te komen met mensen van verschillende culturele achtergronden en ze te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is dit misschien iets voor jou!


Het Taalcafé is een ontmoetingsplek van vrijwilligers, anderstaligen en mensen die hun spreekvaardigheid willen vergroten. Het spreken van de Nederlandse taal wordt geoefend.


Het Taalcafé is wekelijks op donderdag van 14.00 -15.30 uur.


Wij vragen

• Enthousiasme en een praktische instelling

• Goede beheersing van de Nederlandse taal

• Goede sociale en digitale vaardigheden

• Belangstelling en respect voor andere culturen


Wij bieden

• Uitdagend vrijwilligerswerk

• Deskundigheidsbevordering d.m.v. training spreekvaardigheid NT2

• Toegang tot ondersteunende materialen

• Uitwisseling met andere vrijwilligers

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Velp Activiteiten > Taalhuis Veluwezoom (gemeente Rheden) > Taalhuis Veluwezoom zoekt vrijwilligers voor Taalcafé Velp

Over Taalhuis Veluwezoom (gemeente Rheden)

Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rheden en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, welzijnsorganisatie Incluzio Rheden, de Bibliotheek en vele vrijwillige initiatieven. Het samenwerkingsverband heeft als doel laaggeletterdheid terug te dringen en de taal-, reken- en digitale vaardigheden van inwoners uit onze gemeenten te versterken.

Als vrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. Je kunt als vrijwilliger van het Taalhuis op verschillende manieren mensen helpen vaardiger te worden in communiceren en het begrijpen van informatie. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een, geeft samen met een docent les aan een groepje of ondersteunt de Taalhuiscoördinator bij de inloopspreekuren van het Taalpunt.

Samen bekijken we welke rol als vrijwilliger bij jou past. Voor je aan de slag gaat als taalvrijwilliger volg je eerst een korte, leuke training.