Vrijwilliger voor vluchtelingen kinderen

Vrijwilliger voor vluchtelingen kinderen

Structureel werk · 2–4 uur/week
Winterswijk, Gelderland, Nederland
Activiteit Delen
TeamUp
#63541
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/TeamUp2/activiteiten/Vrijwilliger-voor-vluchtelingen-kinderen/63541 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die spel- en bewegingsactiviteiten willen begeleiden voor gevluchte kinderen

Uitgebreide omschrijving

Functieomschrijving

Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die wekelijks spel- en bewegingsactiviteiten willen begeleiden voor gevluchte kinderen in regio Gelderland. Als vrijwilliger voor TeamUp bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van sport, spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress.

Jouw werkzaamheden

Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress.

Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. Wij zorgen voor een goede training voordat je begint en begeleiden jou en je team.

Dit ben jij:

  • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een opleiding (of studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging;
  • Ca. 4 uur in de week beschikbaar vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschillen per locatie);
  • Je hebt de intentie om je voor langere termijn aan TeamUp te verbinden. Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen;

Wat bieden wij?

  • De kans om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen;
  • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep;
  • EHBO- cursus;
  • Counseling- en stressmanagementsessies;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel team;
  • Evenementen om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers;

Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Solliciteer dan snel via de button. De recruiters van TeamUp nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.

TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Winterswijk Activiteiten > TeamUp > Vrijwilliger voor vluchtelingen kinderen