Skip Sidebar

Over ons

De Jonge Onderzoekers Nijmegen (voorheen TCCN) is een centrum waar kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar aan de slag kunnen met wetenschap en techniek. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen ...

Kinderen & JongerenOnderwijsKunst & cultuur
Kwaliteitsonderwijs
Deel

Algemeen Bestuurslid - profiel Primair Onderwijs

Structureel werk · 1–6 uur/week
Derde Van Hezewijkstraat 2a, 6542 JP Nijmegen, Netherlands
CoördinerenBestuurSchoolbestuur
Kinderen & JongerenOnderwijs
Activiteit Delen
De Jonge Onderzoekers Nijmegen (DJON)
#37577
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Technisch-Creatief-Centrum-Nijmegen-TCCN/activiteiten/Algemeen-Bestuurslid---profiel-Primair-Onderwijs/37577 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Word jij ons nieuwe bestuurslid en wil je meehelpen om onze stichting op de kaart te zetten & te ontwikkelen? Aarzel dan niet en stuur een bericht!

Uitgebreide omschrijving

Stichting DJO heeft als doel ‘wetenschap en techniek toegankelijk te maken voor jeugd en jongeren met nadruk op het bevorderen van de zelfwerkzaamheid met recreatieve, educatieve en cultureel-vormende elementen’. DJO doet dit door het aanbieden van technische activiteiten via buitenschoolse clubs (tot 18 jaar) en via lessen voor basisscholen. De activiteiten vinden plaats in een eigen ruimte aan de Derde van Hezewijkstraat. Vrijwillige medewerkers zorgen voor de begeleiding. De coördinatie van de activiteiten wordt verzorgd door twee betaalde medewerkers.


Als bestuurslid van DJO ben je een intern en extern aanspreekpunt en draag je bij aan de beleidsontwikkeling. Het bestuur is verantwoordelijk voor de continuïteit van de organisatie. Het is de werkgever van de betaalde medewerkers. 


Het bestuur bestaat uit zeven leden, allen vrijwilligers. Twee posities zijn momenteel vacant. De stichting streeft naar een samenstelling van het bestuur waarin de diversiteit van de achterban wordt weerspiegeld.


Gevraagd:

  • Interesse in en een visie op jeugd & techniek
  • Bijdragen aan het ontwikkelen en uitvoeren van visie en beleid van de stichting
  • Beschikken over een netwerk in het primair onderwijs in de regio Nijmegen
  • Bij voorkeur werkzaam in het primair onderwijs 
  • Bij voorkeur vrouw
  • Ervaring als bestuurslid van een stichting is een pre.


Specifieke taken:

  • Deelnemen aan de vergaderingen van het bestuur
  • Samen met andere bestuursleden de stichting vertegenwoordigen bij organisaties waarmee de stichting samenwerkt en bij subsidieverstrekkers
  • In overleg het specifieke aandachtsgebied primair onderwijs verzorgen en daarover rapporteren
  • Bij toerbeurt notuleren.


De functie is onbezoldigd.

Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.


Heb je nog vragen? Stuur dan even een bericht.


Pas je in het profiel en ben je geïnteresseerd: dan willen we je graag leren kennen! Stuur dan meteen even je sollicitatiebrief en CV door.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Nijmegen Activiteiten > De Jonge Onderzoekers Nijmegen (DJON) > Algemeen Bestuurslid - profiel Primair Onderwijs

Over De Jonge Onderzoekers Nijmegen (DJON)

De Jonge Onderzoekers Nijmegen (voorheen TCCN) is een centrum waar kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar aan de slag kunnen met wetenschap en techniek. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen de wereld om hen heen ontdekken. Bij DJON leren ze spelenderwijs van alles over techniek, het gebruik van gereedschap en natuurkundige verschijnselen.

We bieden allerlei cursussen aan, lessen voor basisscholen, verjaardagsfeestjes, BSO activiteiten en een woensdagmiddag-inloop. Daarnaast werken we ook mee aan allerlei incidentele activiteiten waarbij techniek-workshops aangeboden worden.