Skip Sidebar

Over ons

Het Wereldvrouwenhuis biedt dakloze vrouwen zonder een verblijfsvergunning een activiteitenprogramma, individuele begeleiding en tijdelijk onderdak. Ze kunnen maximaal zes maanden wonen in ons huis in ...

Vluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheidOnderwijs
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Persoonlijk begeleidster

Structureel werk · 2–4 uur/week
Nijmegen, Gelderland, Nederland
BegeleidingMaatje & buddyNederlandsArabischTigrinyaDariPasjtoeAndersEngels
Vluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheidOnderwijs
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Activiteit Delen
Wereldvrouwenhuis
#53711
Scan me of ga naar www.geldersehanden.nl/o/Wereldvrouwenhuis/activiteiten/Persoonlijk-begeleidster/53711 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zoeken vrijwilligsters met 'sociaal talent' en grote maatschappelijke betrokkenheid voor het begeleiden van bewoonsters van ons opvanghuis.

Uitgebreide omschrijving

Wij zijn op zoek naar vrijwilligsters met 'sociaal talent' en grote maatschappelijke betrokkenheid voor het begeleiden van bewoonsters van ons opvanghuis gedurende de ca zes maanden dat zij bij ons verblijven. Onze bewoonsters zijn dakloos en hebben geen verblijfspapieren. Vaak hebben ze medische of psychische problemen. De meesten zijn asielzoeksters die zijn afgewezen. Elke vrouw in het Wereldvrouwenhuis heeft een contactpersoon die haar begeleidt.

Na een korte periode als vrijwilligster in het Wereldvrouwenhuis bij een van de activiteiten is het de bedoeling dat de vrijwilligster contactpersoon wordt voor een van de vrouwen.


Taken contactpersoon:

  • Wekelijkse één-op-één afspraken met de vrouw die je begeleidt.
  • Onderzoeken wat voor hulp de vrouwen medisch en juridisch nodig hebben in de situatie waarin zij verkeren.
  • De vrouw wegwijs maken in de sociale kaart van Nijmegen en haar ondersteunen bij het opbouwen van een netwerk.
  • Indien nodig de vrouw begeleiden bij bezoek aan huisarts, apotheek, ziekenhuis, advocaat en rechtbank.

Elke 4 tot 6 weken is er overleg tussen alle persoonlijk begeleidsters waarin de situatie van de vrouwen besproken wordt en tips en adviezen kunnen worden uitgewisseld.

 

We zijn een kleinschalige vrijwilligersorganisatie. Regelmatig organiseren we vrijwilligersavonden over relevante thema's en trainingen. We hebben een enthousiast team van vrijwilligers.

Veel van de vrouwen in ons huis hebben nare ervaringen met mannen (in hun land van herkomst, tijdens de vlucht of in Nederland). Vandaar dat we voor deze functie een vrouwelijke vrijwilliger zoeken.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Wereldvrouwenhuis

Het Wereldvrouwenhuis biedt dakloze vrouwen zonder een verblijfsvergunning een activiteitenprogramma, individuele begeleiding en tijdelijk onderdak. Ze kunnen maximaal zes maanden wonen in ons huis in Nijmegen. Op die veilige plek kunnen ze weer zelfvertrouwen opbouwen en hun zelfredzaamheid versterken. We zijn een kleinschalige vrijwilligersorganisatie in Nijmegen.